Tesla onderhoud

Belangrijke controlepunten voor uw Tesla

 • HV-batterij (hoogvoltage batterij)
  De conditie van de HV-batterij is essentieel. Daarom is het van belang om het batterijenpakket te controleren op beschadigingen, ook een controle op de verwarming en koeling is verstandig.


 • Diagnostische codes en actieve/oude meldingen
  Brand-of brandde-er een lampje in het dashboard van uw Tesla? Onze specialist zal het probleem verhelpen! Hij zal de diagnostische codes van uw Tesla uitlezen om zo het probleem op te  sporen en verhelpen door middel van een update of reparatie.


 • Airconditioning
  De koeling van het batterijenpakket is vaak gecombineerd met de airco in de auto. Om die reden is aircoservice erg belangrijk. Het filter/droger-element moet periodiek vervangen worden. Tevens moet de droogmiddelzak in de HV-batterij voor de airconditioning periodiek gecontroleerd en vervangen worden.
tesla specialist Swinkels
onderhoud specialist Tesla
 • Remmen
  Het remsysteem heeft ook aandacht nodig. Elektrische auto's maken namelijk vaak gebruik van regeneratief remmen. Door de werking van regeneratief remmen worden de mechanische remmen minder gebruikt. Hierdoor kunnen mechanische remmen gaan klemmen. Om in noodsituaties de maximale remkracht te garanderen is periodieke controle noodzakelijk.


 • Vloeistoffen
  Net als bij brandstof aangedreven auto's, dienen vloeistoffen bij Tesla's ook periodiek gecontroleerd of vervangen te worden. Het gaat hierbij om koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof.


 • Onderstel
  Om ervoor te zorgen dat uw Tesla de weg stabiel, comfortabel en veilig volgt, worden de aandrijving en wielophanging extra gecontroleerd. Hierbij wordt onder andere de wieluitlijning gecontroleerd en indien nodig aangepast.


 • Gebruikelijke controles
  Tijdens de gebruikelijke controles worden de volgende punten gecheckt: verlichting, veiligheidsgordels, claxon, werking portieren, ruitenwissers en -sproeiers, laadpoort, sloten en ramen.